Blog

Diversitatea – arma creativității!

Când vine vorba de publicitate, cuvântul care o definește cel mai bine este creativitatea. Totuși, este foarte important ca această trăsătură de bază a advertising-ului să se îmbine perfect cu diversitatea – “Diversity is the key to creativity”. Aceasta perspectivă diversă a publicității poate aduce numeroase beneficii proiectelor și clienților voștri.

Se poate spune că una dintre cele mai importante ingrediente pentru gândirea creativă este diversitatea. Știm cu toții că echipele diferite produc rezultate mai creative decât echipele în care toți membrii provin dintr-un fond similar. Esența de creativitate  conectează lucrurile în moduri noi și diferite. Pentru a veni  cu aceste conexiuni diferite, aveți nevoie de o serie de diverse perspective. Oameni din medii, rase, religii, diferite, de multe ori văd lucrurile dintr-o perspectivă diferită, așadar, dacă vreți să fiți o companie creativă, aveți nevoie de diversitate. Clientii voștri câștigă atunci când le veți aduce idei mari, îndrăznețe, care reunesc strategia și arta.

It SOUNDS like BRANDING!

Studiile recente sugerează că muzica ne ajută să intrăm în starea de spirit pe care ne-o dorim – fie că suntem în sala de sport, că ne relaxăm în drumul spre casă, sau că vrem să îndepărtăm o după-amiază ploioasă. Muzica modifică starea de spirit mai mult decât o poate face oricine sau orice altceva. Și nu ai nevoie de rețetă.

Mai mult de atât, muzica încurajează engagement-ul. Ritmurile, cuvintele și sunetele trezesc energie, emoții și, uneori, controverse. Luați în considerare, pentru un moment, ascensiunea rețelelor sociale populare cum ar fi Facebook-ul. Mai mult de jumătate dintre vizitatori folosesc rețeaua pentru muzică și aproximativ 40% dintre aceștia vorbesc și postează videoclipuri sau articole despre muzică pe profilul personal. Muzica reprezintă scânteia către socializare, energizare și organizare. Este ca un motor de interacțiune socială.

‘Știți cum arată brandul vostru. Aveți un logo și un profil. Dar aveți idee cum sună brandul vostru?

Oricine care a pășit în lumea marketing-ului cunoaște „Cei 4 P”. Acest model sugerează că cele mai de succes campanii de marketing trebuie să aibă mixul perfect de produs, preț, plasare și promovare, pentru a ajunge la piața lor țintă. Fără îndoială, „Cei 4 P” au fost un instrument perfect al marketingului tradițional. Însă, se pare că „Cei 4 P” trebuie să devină „Cei 4 E”.

Mai mult

Stop Selling! Start Storytelling!

Obținerea unei creșteri a vânzărilor, adăugarea de noi clienți în portofoliu și atingerea unui nivel mai mare de succes este ceea ce înseamnă construirea unui brand, iar aceasta se face diferit astăzi față de cum se făcea odinioară. De pildă, perioada în care au început să fie construite primele branduri, se referea doar la a spune lucruri despre produsele sau serviciile pe care compania le oferea.

Cu toate acestea, astăzi, tot mai multe persoane văd în storytelling un instrument eficient în construirea unui brand, pentru că faptele spun, în timp ce povestea vinde.

Mai mult